Max Verstappen wil meer dan één zege

11 mei 2017 16:35 Redactie

Max Verstappen: Ik rij niet in de F1 om één keer te winnen


Max Verstappen is blij met zijn zege tijdens de GP van Spanje in 2016, maar hij wil meer. De Nederlander is leergierig en wil zich nog verder ontwikkelen.

De start van het huidige Formule 1 seizoen verliep anders dan gepland voor Verstappen en Red Bull. Werd er voor aanvang van de testweken nog gesproken over Mercedes uitdagen, inmiddels moet het team flink in de achtervolging. De vernieuwde RB13 waarover Daniel en Max dit weekend kunnen beschikken moet de eerste stap in de goede richting zijn.

Het is niet voor niets dat Max te gast is tijdens de FIA persconferentie op het circuit van Barcelona. Een jaar geleden stond de Nederlander massaal in de belangstelling vanwege zijn overstap naar Red Bull. Op zondagmiddag was het gekkenhuis compleet na de onverwachte zege tijdens de GP van Spanje.

Nu is Max terug in Spanje: Een jaar ouder, wijzer, meer ervaring en meer kilometers in de Red Bull. Op welke vlakken heeft Max zich ontwikkeld ten opzichte van een jaar eerder?

"Het is lastig om te zeggen, want het zit hem in veel dingen en de ervaring die je opdoet. Het is niet een specifiek aspect van het racen, maar het zijn allemaal kleine details waardoor je de auto beter leert kennen. Ik zie het als een natuurlijk proces."

In Nederland was er de afgelopen dagen veel te doen over de upgrades die Red Bull meeneemt naar Spanje. Helaas waren er veel clickbait berichten over een RB14, zonder dat daar aanleiding voor was. Max bevestigt nogmaals dat er gewoon sprake is van een upgrade aan de RB13.

"Alle teams reizen naar Barcelona af met nieuwe onderdelen. We hopen dat onze aanpassingen werken en het gat naar de topteams verkleinen. Het is ook niet één aanpassing aan de auto, maar het zijn diverse aanpassingen."

Vanuit de Nederlandse journalisten wordt de vraag gesteld hoe Max Verstappen toeleeft naar dit weekend. De Oranjegekte is massaal losgebarsten en veel Nederlandse fans komen Max aanmoedigen. Heeft dat nog invloed op hem dit weekend?

"Vorig jaar waren er ook veel fans en dat had geen invloed op mijn race. Het was toen een prachtig weekend, maar we moeten vooruit kijken. Zondag is het gewoon weer een nieuwe race. Ik zit niet in de Formule 1 om slechts een keer te winnen, ik wil meer."

Foto: David Ramos/ Red Bull contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen