Max Verstappen wil morgen Ferrari verslaan en naar het podium

24 jun. 2017 19:44 Redactie

Verstappen baalt van technische problemen


Max Verstappen kende geen probleemloze dag in Baku. Een hydraulisch probleem zorgde voor een vroegtijdig einde van de derde training en tijdens de kwalificatie deden zich meerdere problemen voor.

Het begin van de kwalificatie ging nog naar wens voor de Red Bull coureur, maar in Q2 doken dezelfde problemen als in de ochtend op. De motor maakte een vreemd geluid als hij richting het maximale toerental ging.

"Als ik richting de limiter van de motor ging in Q2 dan haperde de motor. Dit betekende dat we de upgrade van Renault, die goed was voor twee tienden, van mijn motor af moesten halen. Dat is gewoon jammer."

"Het hele weekend zijn we snel, maar dan krijg je ineens problemen tijdens de derde training en de kwalificatie. Dan moet je er staan. In Q3 ging de eerste run wel oké. Dat was een ronde om een tijd neer te zetten en na de rode vlag ging het heel goed. De banden werkten prima en ik won ook veel tijd in de eerste sector. Bij bocht zeven blokkeerde ik een beetje, moest ik wat wijd en vervolgens kreeg ik wielspin."

"Daarna verloor ik de 'gear sync', waardoor de versnellingsbak niet soepel werkt. Dit kostte veel tijd en dat was jammer. Er zat gewoon veel meer in."

Zonder het probleem had Verstappen waarschijnlijk op de derde positie gestaan voor de beide Ferrari's. Iets dat met recht een stunt zou zijn, aangezien het circuit van Baku in het nadeel van Red Bull is. 

"Ik denk dat Mercedes echt een stap heeft gemaakt, maar als we kijken naar Ferrari dan hebben we het erg goed gedaan. Het was alleen jammer van de problemen tijdens de kwalificatie, anders had ik er gewoon voor gestaan."

De race van morgen lijkt een strijd te worden tussen de beide Mercedessen, getuige het gat van meer dan één seconde. Het hele weekend gebeurt er echter al van alles in Baku. Veel coureurs maken fouten of raken de muur. Continu zijn er gele vlaggen voor spinnende coureurs. Een race zonder incidenten lijkt dan ook uitgesloten.

"Ik wil voor de Ferrari's komen, dat is het doel voor morgen. Mercedes is gewoon een klasse apart. Willen we die verslaan dan moeten er echt gekken dingen gebeuren, maar we moeten kunnen vechten voor positie drie."

Max voorspelt dat er morgen nog het een en ander gaat gebeuren tijdens de race, maar hoopt niet dat hij de aanstichter is van een Safety Car periode of gele vlag.

"Morgen hangt het af van de stops, maar ook van gele vlaggen en Safety Cars. Zo lang ik maar niet de veroorzaker daarvan ben..."

Max Verstappen is op zoek naar een klinkend resultaat. De laatste races is de Nederlander uitstekend in vorm, maar heeft hij geen geluk. In twee van de laatste drie races viel Max zelfs uit.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen