Max Verstappen wil terug naar de V10 motor

30 mrt. 2017 17:55 Redactie

Max Verstappen geen voorstander van elektrische motoren in de Formule 1


Max Verstappen schaart zich in de groep Formule 1 coureurs en teambazen die pleiten voor een terugkeer naar de 'oude' V10 motoren. De huidige hybride V6 motoren zijn voor veel fans een doorn in het oog.

Diverse teambazen gaven in de afgelopen maanden aan dat er twee problemen zijn met de V6 motoren: Ze zijn te complex en daardoor veel te duur, én ze maken veel te weinig geluid. Hierdoor is de beleving van de sport een stuk minder.

Max Verstappen zou het liefste ook weer teruggaan naar de V10 motoren. "Het mooiste is als we weer terug gaan naar een V10, vanwege het geluid." laat hij aan Motorsport.com weten.

FIA-president Jean Todt sluit uit dat de Formule 1 terugkeert naar de traditionele verbrandingsmotoren. De Fransman ziet meer in het uitwerpen van het hybride V6 concept, dat beter zou passen bij de wens van de autofabrikanten.

Elektrische motoren komen niet in de toekomstplannen van Max Verstappen voor. De elektrische raceklasse Formule E wordt momenteel flink gehypet vanwege het duurzame karakter. In diverse grote steden overal ter wereld worden straatraces gehouden. Diverse oud-Formule 1 coureurs hebben onderdak gevonden in deze serie.

"Laten we nog maar 15 jaar racen met normale motoren. Daarna mag het van mij beste elektrisch worden." grapt Verstappen, die daarmee indirect aangeeft dat hij over een jaar of vijftien wel klaar is met de Formule 1.

Het huidige motorconcept staat nu tot en met 2020 vastgelegd in de Formule 1 regels. De motorfabrikanten vergaderen en diverse andere geïnteresseerde fabrikanten praten morgen over de toekomst van de F1-motoren. Onder meer Audi/Lamborghini en Ford sluiten aan bij deze gesprekken.

Foto: Clive Mason/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen