Max Verstappen: 'Het wordt een spannend gevecht met Ferrari'

16 apr. 2017 11:11 Redactie

Max Verstappen heeft veel vertrouwen in de Grand Prix van Bahrein


De snelheid van de Red Bull RB13 van Max Verstappen is dit weekend aanzienlijk beter dan tijdens de eerste twee races. De Nederlander verwacht dan ook een mooie race waarin hij wil vechten met de Ferrari's van Raikkonen en Vettel.

"We hebben hard gewerkt om onze auto op alle vlakken te verbeteren, het zit hem echt in kleine details. We hebben wat nieuwe dingen gevonden en die werken uitstekend. Ik denk dat we onze auto nu beter begrijpen dan tijdens de eerste races, waardoor het gat met Ferrari en Mercedes kleiner is."

Max Verstappen was verrassend genoeg de snelste man tijdens de derde training. In de kwalificatie kon hij niet meekomen met de mannen van Mercedes, maar het gat naar Ferrari was nog maar enkele tienden. 

"We hebben de auto na de vrijdagtrainingen flink veranderd en dat pakte erg goed uit. Een snelste tijd tijdens de derde training betekent niet zoveel, maar we zijn erg competitief. Onze kwalificatie was ook goed. Ik voel me prima thuis in de RB13."

Het is algemeen bekend dat met name Mercedes en in iets mindere mate Ferrari een speciale kwalificatie modus op hun motor hebben zitten. Dit geeft een voordeel van enkele tienden per ronde. Om die reden verwacht Verstappen dat de verschillen tijdens de race kleiner zijn. Bandenmanagement is erg belangrijk want het circuit in Bahrein staat bekend als bandenvreter.

"Ik denk dat het erg spannend wordt met Ferrari. Mercedes is nog te snel voor ons. Maar als het allemaal samenvalt en onze banden zich beter houden dan die van de concurrentie, dan kan dat onze kans zijn. Je weet het nooit!"

De Nederlander merkt dat Red Bull serieuze progressie maakt en heeft dan ook veel vertrouwen in de komende races.

"Het werkt allemaal een stuk beter. Er zijn nog veel kleine dingen die we moeten ontdekken en begrijpen van de nieuwe auto. De auto's zijn voor iedereen nog erg nieuw en we hadden misschien wat meer moeite om de onze te doorgronden ten opzichte van Mercedes en Ferrari."

"We kom er aan! Ferrari en Mercedes kunnen hun motor nog wat extra vermogen geven tijdens de kwalificatie en dat kunnen wij nog niet. Tijdens de races zijn we altijd sterker dan tijdens de kwalificatie. Ik heb dan ook het gevoel dat er veel mogelijk is tijdens de race."

Foto: Clive Mason/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen