Max Verstappen ziet GP van Nederland wel zitten

21 mei 2017 12:01 Redactie

Max Verstappen wil graag Formule 1 race op Zandvoort


Dit weekend vinden in Zandvoort de Jumbo Racedagen plaats. Een unieke gelegenheid om de jongste Formule 1 winnaar in actie te zien.

Het gehele weekend vermaakt Verstappen zijn fans met het geven van demo's en verbrandt hij het nodige rubber vanwege de tig donuts waarmee hij zijn handtekening op het circuit zet. Ook maakt de 19-jarige Red Bull coureur volop tijd vrij voor zijn vele fans en het beantwoorden van diverse vragen. Ook vaste Formule 1 commentator Olav Mol is bij dit bijzondere evenement aanwezig. Hij wil vooral van de Nederlander weten of hij een Formule 1 race op Zandvoort wel ziet zitten.

“Als het aan mij lag, dan was die al lang hier geweest, die Grand Prix."

Verstappen heeft ook nog wel wat advies voor het bedrijfsleven en de overheid om de koningsklasse van de autosport terug te halen naar Nederland.

“We moeten niet té groen gaan denken. ”

Het is inmiddels alweer heel wat jaartjes geleden dat er in Zandvoort een Formule 1 race plaatsvond. In 1985 was Zandvoort voor de laatste keer het decor. Volgens Verstappen die het circuit goed kent vanuit zijn Formule 3 periode moet er wel het één en andere worden veranderd.

"Ik denk sowieso de ruimte. Er moet meer plaats komen voor de pitboxen, bijvoorbeeld. Wat betreft de baan zelf denk ik dat er meer uitloopmogelijkheden moeten komen. Dus het is even afwachten. We zullen zien hoe het verloopt.”
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen