Max Verstappen – Het laatste nieuws over F1 coureur Max VerstappenMax Verstappen – Het laatste F1 nieuws over de Red Bull coureur

Max Verstappen is Nederlands meest succesvolle F1-coureur ooit. Sinds zijn entree in de Formule 1 in 2014 verbreekt de jonge Limburger record na record. Zo is hij de jongste deelnemer aan de F1, maar is hij ook de jongste winnaar van een Grand Prix. 

Max is de zoon van voormalig F1-coureur Jos Verstappen. Jos kwam in zijn carriere van 1994 tot en met 2003 uit in de koningsklasse van de autosport. Tijdens zijn debuutjaar bij Benetton behaalde hij twee derde plaatsen, waarmee hij lang in de recordboeken stond als succesvolste Nederlander.

Zoon Max maakte op 17-jarige leeftijd zijn Formule 1 debuut voor Scuderia Toro Rosso. In zijn tweede race behaalde hij al zijn eerste WK-punten. In 2015 maakte Max Verstappen grote indruk in de Toro Rosso. Met zijn aanvallende manier van racen knokte hij zich vaak naar voren. Zijn inhaalactie op Felipe Nasr tijdens de GP van België werd verkozen tot ‘actie van het jaar’. Tevens ontving Max de FIA award voor talent van het jaar.

Toen Max in 2016 plotseling Daniil Kvyat mocht vervangen bij het topteam van Red Bull kwam alles in een stroomversnelling. De Rus werd vervangen wegens teleurstellende prestaties en in Verstappen werd het talent voor de toekomst gezien. Met slechts 24 races achter zijn naam en pas 18 jaar moest hij de stap naar de absolute top maken.

De snelle Nederlander won zijn eerste GP, de Grand Prix van Spanje, in dienst van Red Bull. Daarna volgde nog veel podiumplaatsen en harde gevechten met Ferrari en Mercedes. Met een wervelende inhaalshow in de Braziliaanse regen etaleerde Verstappen wederom zijn klasse. 

Vergelijkingen met grootheden als Ayrton Senna en Michael Schumacher passeren bijna wekelijks de revue. Verstappen zelf blijft er nuchter onder en wil zijn prestaties op de baan doen gelden.

In 2017 zien we Max Verstappen wederom terug bij Red Bull Racing. Als teamgenoot van Daniel Ricciardo gaat hij in de RB13 op zoek naar meer successen. De lat ligt hoog, want alleen zeges en strijden voor de wereldtitel is goed genoeg.

 

MAX VERSTAPPEN NIEUWS