'McLaren kan aan het eind van het jaar af van deal met Honda'

13 mrt. 2017 08:15 Redactie

'Clausule in contract maakt vroegtijdig stoppen mogelijk'


Voor McLaren begon het derde seizoen in de samenwerking met de motorfabrikant Honda dramatisch. Hoewel Honda er heilig in geloofde dat het nu 'echt' mee kon gaan doen vooraan, ging het toch helemaal mis in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. McLaren stond elke dag met motorproblemen langs de kant en wisselde de ene na de andere motor.

"We missen 30 km/uur snelheid op het rechte stuk en de motor is onbetrouwbaar", waren de harde woorden van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. Alonso had echter wel volledig gelijk. Want niet alleen de onbetrouwbaarheid viel op gedurende de twee testweken, ook qua snelheid bungelde het team onderaan.

Nog altijd houdt iedereen de moed er in bij McLaren en Honda, maar volgens The Daily Mail is er een kans dat McLaren na dit jaar afscheid neemt van Honda. Het contract, dat tot 2024 loopt, zou namelijk een clausule bevatten waardoor zowel McLaren als Honda er na 2017 mee op kan houden, mocht één van beide partijen echt niet tevreden zijn.

Of het zover komt valt nog te bezien, maar het is tekenend dat beide partijen nu al erkennen dat er problemen zijn. Zo zei de CEO van McLaren, Zak Brown, dat de eerste Grand Prix in Australië 'heel lastig' gaat worden en gaf Fernando Alonso al toe dat de McLaren op dit moment nog geen volledige raceafstand kan rijden. Het lijkt daarom cruciaal hoe Honda zich weet te ontwikkelen dit seizoen. Mochten de ontwikkelen tegenvallen, dan kan het zomaar zijn dat we volgend seizoen de McLaren weer met een andere motor zien rijden.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen