McLaren: 'Alonso kan hier nog vijf jaar blijven'

29 mrt. 2017 07:01 Redactie

McLaren verwacht dat Alonso nog vijf jaar mee kan in de Formule 1


Het geplaagde team van McLaren-Honda heeft er veel voor over om stercoureur Fernando Alonso te behouden. Teambaas Zak Brown zet de deur wagenwijd open voor het tekenen van een nieuw contract.

Fernando Alonso en McLaren begonnen drie seizoenen geleden aan een avontuur met Honda. Het eerste jaar moest een leerjaar worden, het tweede jaar een semi-succesvol jaar en het derde seizoen zou alleen de titel goed genoeg zijn. Nu ook het derde jaar op een mislukking uit dreigt te lopen lijkt de Spanjaard zijn heil ergens anders te gaan zoeken.

Teambaas Zak Brown heeft er alles voor over om het aflopende contract van Alonso te verlengen. "Fernando is erg gemotiveerd en topfit. Hij heeft nog zeker vijf jaar voor zich in de F1, mocht hij dat willen. Ik zou graag willen dat hij bij ons blijft, en ik verwacht dat hij dat ook doet als we hem een goede auto geven."

Alonso liet meermaals weten dat zijn geduld met Honda echt op begint te raken. In Melbourne maakte hij een geprikkelde indruk. Zo liet hij optekenen dat de media de crisis binnen het team probeert aan te wakkeren. Tevens maakte hij aan iedereen duidelijk dat een positie in de subtop hem niet interesssert.

"Niemand heeft er meer voor over om te winnen dan Alonso. Fernando heeft zich ook altijd prima opgesteld en maakt zijn hart geen moordkuil. Hij vertelde wat hij dacht, omdat dat de feiten zijn. Hij is nog altijd de beste coureur van het veld." aldus Brown.

Alonso wil niet teveel ingaan op de geruchten dat hij op korte termijn afscheid neemt van McLaren. "Moet ik weg? Waar moet ik naar toe? Moet ik thuis gaan zitten? Ik zou alleen maar de hele dag koken en op de bank hangen. Dat is niet de oplossing, de oplossing is om hard te werken en ik verlang een reactie van het team."

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen