McLaren bevestigt interesse in Carlos Sainz

24 jun. 2017 10:17 Redactie

Boullier: 'Sainz zeker een optie voor McLaren' 


Carlos Sainz staat op het lijstje van McLaren, dat bevestigde Eric Boullier van het team. De Spanjaard wordt gezien als een van de grootste talenten in de F1 en is toe aan de volgende stap.

Grotere vraag is of die stap voor Sainz er ook komt binnen Red Bull. Carlos komt nu voor het derde opeenvolgende seizoen uit voor Scuderia Toro Rosso, maar een overstap naar het gedroomde Red Bull Racing lijkt uitgesloten. Pas als Max Verstappen of Daniel Ricciardo er weggaat komt er een plaats vrij. Teambaas Horner liet gisteren wederom weten dat de concurrentie een streep door zijn coureurs kan zetten.

McLaren staat aan de vooravond van een mogelijke metamorfose. Het Britse team stevent af op een afscheid van motorleverancier Honda en verliest mogelijk stercoureur Fernando Alonso. Het behouden van de tweevoudig wereldkampioen staat bovenaan de lijst voor Boullier. Mocht dat niet lukken dan is Carlos Sainz een goede opvolger.

"Ik ken hem en ik ben gecharmeerd van hem."

"Iedereen binnen de paddock is een optie. Je moet kijken naar de contracten, maar als Carlos vrij is dan is hij zeker een optie voor McLaren."

"Dat gezegd hebbende, willen we er alles aan doen om Alonso te behouden. We hopen dat hij blijft om kampioen met ons te worden. We hebben ook vertrouwen in Stoffel. Dat zijn op dit moment onze eerste opties."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen