McLaren blijft strijdbaar: 'We zullen nog stappen gaan maken'

08 mei 2017 07:35 Redactie

McLaren-Honda geeft de moed nog niet op


Na de dramatische seizoensstart lijkt het er niet meer op dat McLaren zich nog gaat mengen om de podiumplaatsen, zoals het team zelf in gedachten had voorafgaand aan het seizoen. Toch geeft het team de moed nog niet op en gloort er wat licht aan het eind van de tunnel, meent teambaas Eric Boullier.

De situatie waarin McLaren zich momenteel bevind lijkt uitzichtloos. Het team heeft nog geen enkel punt gescoord en staat laatste in het kampioenschap. Daarnaast heeft Stoffel Vandoorne nu al zijn eerste gridstraf van het seizoen moeten incasseren. Toch denkt teambaas Eric Boullier dat zijn team het tij nog wel kan keren dit seizoen.

"We moeten eerst naar onszelf kijken, voordat we anderen de schuld geven", zei Boullier tegenover Sky Sports. "Honda doet hetzelfde en we zijn allebei hard bezig om onszelf te verbeteren en ervoor te zorgen dat we er nog bij gaan komen dit seizoen", voegde hij daar aan toe.

Boullier weet zeker dat McLaren zich nog gaat verbeteren, al weet hij nog niet wanneer. "Ik heb goede hoop dat wij ons sterk gaan verbeteren dit seizoen. Wanneer weet ik nog niet, maar ik begin steeds meer geloof te krijgen dat het ook echt gaat lukken", spreekt Boullier hoopvol.

Ook vanuit het Honda-kamp komen wat positieve geluiden. Volgens Honda-baas Yusuke Hasegawa komen er wat updates aan binnenkort. "We hebben momenteel diverse programma's lopen. Daar komen binnenkort wat updates uit en die moeten ervoor zorgen dat we stappen gaan maken", aldus Hasegawa.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen