McLaren-CEO Zak Brown bevestigd: 'We rijden volgend jaar met Honda-motoren'

25 mei 2017 18:04 Redactie

McLaren en Honda gaan 'gewoon' door volgend seizoen


De geruchten dat McLaren een breuk wilde forceren met motorfabrikant Honda hielden lang aan, maar zijn vandaag definitief ontkracht door McLaren-CEO Zak Brown.

In Monaco liet de baas van het team weten dat McLaren en Honda hun huwelijk volgend jaar 'gewoon' gaan voortzetten, ondanks de tegenvallende prestaties. Sinds het begin van de samenwerking in 2015 heeft Honda nog geen moment kunnen tippen aan de verwachtingen, maar dat is volgens Zak Brown geen reden om de fabrikant aan de kant te schuiven.

Omdat Sauber twee weken geleden bekend maakte dat het volgend jaar ook met Honda-motoren gaat rijden, werd de geruchtenstroom weer aangewakkerd. In de paddock werd gefluisterd dat McLaren Honda zou gaan verlaten en terug zou keren naar Mercedes, waar het goede herinneringen mee heeft. In Monaco bracht Zak Brown aan alle onzekerheid een eind. Tegenover GPUpdate.net verklaarde Brown dat Honda en McLaren aan elkaar verbonden zullen blijven. "We zijn blij met Honda en toegewijd aan onze samenwerking. Er gaat dan ook niets veranderen aan onze samenwerking", verklaarde hij.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen