Mclaren: 'Dit is het slechtste weekend ooit!'

25 jun. 2017 08:55 Redactie

Kan het nog slechter voor McLaren?


Het Formule 1 team van McLaren heeft in Baku meer weg van een achterhoedeteam, dan van een team dat talloze wereldtitels won. Alonso en Vandoorne kwamen in het hoofdstuk niet voor en het enige dat het team scoorde waren talloze gridstraffen.

De vernieuwde Honda-motor is ook geen wondermiddel bleek in Baku. De topsnelheid van de 'stage 3' motor van Fernando Alonso lag weliswaar enkele kilometers hoger dan die van Vandoorne, maar de gedroomde stap voorwaarts was het niet. Alonso zelf liet al laconiek weten dat het hem geen bal uitmaakt of hij nu 2,8 of 3,0 seconde verliest op het rechte stuk.

Technisch directer Eric Boullier spreekt van een zeer slecht weekend. "Ik denk dat dit het meest pijnlijke weekend is dat ik ooit heb meegemaakt."

Boullier draait al jaren mee in de Formule 1, maar weet ook niet meer wat hij er nog van kan verwachten. Met de Honda problemen hangt het team bijna ieder weekend wel een gridstraf boven het hoofd.

"Ik denk nog niet te ver vooruit. We leven van wedstrijd tot wedstrijd en van upgrade tot upgrade. Dan zien we wel het loopt."

In Baku incasseerde het team in totaal 75 gridstraffen, waarvan er 35 voor Vandoorne waren en 40 voor Alonso. Honda had in Baku slechts één 'stage 3' motor beschikbaar. Deze ligt in de McLaren van Alonso die daarmee wat tijd wint ten opzichte van zijn teamgenoot. De beide coureur liggen daar niet wakker van en moesten lijdzaam toezien hoe zelfs Pascal Wehrlein met een overjarige Ferrari-motor voor hen eindigde.

Morgen start Vandoorne vanaf de 19e positie voor teamgenoot Alonso die als 20e start. 

 

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen