McLaren eist topklassering in België, anders einde huwelijk met Honda

08 jun. 2017 13:50 Redactie

McLaren en Honda stevenen af op een breuk


Het Formule 1 team van McLaren heeft de druk maximaal opgevoerd op motorleverancier Honda. Er moet snel een reuzensprong worden gemaakt, anders is het exit.

Na drie moeizame jaren is de maat nu echt vol voor het Britse team. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne kampen ieder weekend weer met Honda problemen. Een chronisch gebrek aan vermogen en een zeer slechte betrouwbaarheid zorgen ervoor dat het vaak de vraag is welke McLaren-coureur als eerst uitvalt.

Zes races en nul punten. Het is onacceptabel voor McLaren, dat nu snel betere prestaties eist van de Japanse motorleverancier.

Volgens AS is er een keiharde deadline gesteld voor de GP van België. Dan moet Honda competitief zijn en McLaren mee kunnen doen met de beste teams.

"We hebben boven water gekregen dat de eerste GP na de zomerpauze, de GP van België, het meetmoment is voor McLaren. Zak Brown en Eric Boullier wachten van Honda dat het al in Hongarije competitief is."

"De deadline is nu verschoven naar de GP van België. Als McLaren dat weekend niet het gewenste niveau haalt, waaronder een eenvoudige kwalificatie voor Q3 en het net achter de top 3 teams presteert, dan eindigt de samenwerking met Honda."

McLaren sprak recent al met Mercedes over de levering van motoren voor 2018. Deze gesprekken worden dan ook hervat. "Mocht Honda niet presteren dan worden deze gesprekken hervat."

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen