'McLaren en Honda gaan definitief uit elkaar'

13 mei 2017 12:28 Redactie

Bild: 'McLaren en Honda stoppen samenwerking'


Goed nieuws voor iedereen met een McLaren hart, maar treurig nieuws voor de fans van Honda. Na drie jaar komt er volgens Auto Bild een einde aan de samenwerking tussen beide partijen. 

De slechte prestaties en gigantische problemen met de Honda motoren zijn directe aanleiding voor McLaren om de samenwerking stop te zetten. Hoewel beide partijen krampachtig volhouden dat ze ook in 2018 met elkaar doorgaan, claimt Bild dat dit niet waar is. Eerder was het Eddie Jordan die in Rusland berichtte over een overstap naar Mercedes.

McLaren heeft een gesprek gehad met Mercedes over de levering van de motoren voor volgend seizoen. McLaren aandeelhouder Mansour Ojjeh en CEO Zak Brown voerden dit gesprek met Mercedes teambaas Toto Wolff.

Wolff erkent het bestaan van dit gesprek: "Ja, we hebben een gesprek gehad met elkaar." 

Op de inhoud van het gesprek wilde Wolff niet ingaan. Recent werd bekend dat Honda in 2018 de motoren gaat leveren aan het team van Sauber. Volgens de geruchten wordt dit een bredere samenwerking dan alleen de levering van motoren.

Toto Wolff ontkent dat Mercedes het noodlijdende Honda gaat voorzien van kennis en advies. "Momenteel doen wij niets voor Honda. Zo lang dit niet verandert ga ik niet in op geruchten die het imago van Honda kan schaden. Het blijft afwachten wat er gaat gebeuren."

Mercedes klantenteam Force India wil niet dat er hulp vanuit de Duitse autofabrikant komt voor Honda. Zij vrezen dat ze hierdoor een extra concurrent erbij krijgen.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen