McLaren en Honda onderzoeken gezamenlijke toekomst

17 mrt. 2017 08:59 Redactie

McLaren en Honda willen niet reageren op speculaties over 'break-up'


De relatie tussen McLaren en Honda staat zwaar onder druk. Nog voordat het derde F1-seizoen van de samenwerking begonnen is, dreigt dit alweer uit te lopen op een deceptie. Is dit het einde van het huwelijk tussen beide partijen?

Gisteren werd al bekend dat McLaren bij Mercedes informeerde over de beschikbaarheid van Mercedes motoren in 2018. Hiermee werd het vuurtje verder opgestookt. Het Formule 1 team kan het zichzelf zowel sportief als financieel niet veroorloven om door te blijven sukkelen. De aandeelhouders van de McLaren Group eisen dat het team meedraait in de top van de autosport. 

Een woordvoerder van het team wilde niet reageren op de speculaties over een einde van de samenwerking: "De wintertest verliep uitdagen en teleurstellend. We werken samen met Honda om onze tekortkomingen op te lossen."

"Samen met Honda bespreken we onze mogelijkheden. We geven echter geen commentaar op speculaties in de media." laat de woordvoerder aan Sky Sports weten.

Volgens de diverse geruchten heeft McLaren een deadline gesteld aan Honda. Het team zou de eerste races nog aan willen kijken of de Japanners aanzienlijk beter gaan presteren. Indien dat niet het geval is, dan scheiden de wegen van beide partijen aan het einde van het seizoen.

De deal met Honda zou zeer lucratief zijn, waarbij de motorleverancier liefst $ 100 miljoen betaalde voor een driejarig contract. 

Foto: McLaren-Honda

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen