McLaren: 'Er is veel fake nieuws over ons!'

08 mrt. 2017 11:35 Redactie

McLaren: 'Er zijn geen problemen met ons chassis'


McLaren liet vandaag weten dat er geen problemen zijn met het chassis van de auto. Dit na geruchten over de slechte wegligging van de MCL32. Tijdens de testdagen op het circuit van Barcelona kwam het F1-team totaal niet uit de verf.

Eric Boullier vergelijkt de berichtgeving met nepniews. "Ik las al dat we grote problemen hadden met de handeling van onze auto in bocht 1/2/3. Dat zijn echter fake news berichten zoals met Trump."

"Het probleem zit hem niet in het chassis. Deze motoren zijn hybride motoren, wat inhoudt dat als je op het gas gaat het elektrische vermogen er ineens bij komt."

De teambaas van McLaren ontkent niet dat er nog wel problemen zijn. De huidige MCL32 is nog niet de versie die aan de start verschijnt in Melbourne. "We proberen nog dingen uit en dit is nog zeker niet de versie waarmee we van start gaan in Melbourne." 

Boullier probeert ook een uitleg te geven voor het weggedrag van de MCL32: "Als je niet snel genoeg gaat komen de banden niet in hun optimale zone. Je hebt niet de juiste hoeveelheid energie in de remmen en de rijhoogte is afwijkend."

"Er zijn veel consequenties verbonden aan het feit dat we 15 kilometer per uur langzamer zijn op de rechte stukken." 

Een van de grote problemen van de nieuwe McLaren is dat de Honda motor niet op vol vermogen kan rijden. Dit vanwege alle eerdere problemen met de krachtbron. Bij de speedtrap staat McLaren dan ook stijf onderaan.

Honda werkt met man en macht om de problemen op te lossen en Boullier heeft vertrouwen in de samenwerking. "We kunnen dit probleem samen oplossen. Er komt een nieuwe motor voor Australië. Het is nog onbekend of we die deze week nog kunnen testen."

VOLG LIVE DE FORMULE 1 TEST IN BARCELONA

Foto: McLaren F1

 

 

In 2015 keerde Honda terug in de Formule 1 met een ambitieus project. De eerste twee seizoenen verliepen zeer teleurstellend. Voor dit seizoen is de doelstelling top 3 bij het WK voor de constructeurs.

Foto: Mclaren-Honda

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen