McLaren 'extreem teleurgesteld' in betrouwbaarheid Honda

02 mei 2017 11:03 Redactie

Eric Boullier baalt van betrouwbaarheidsproblemen


Het team van McLaren-Honda bereikte afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Rusland wellicht het dieptepunt in de driejarige samenwerking tot nu toe. Het geduld van McLaren-teambaas Eric Boullier begint dan ook een beetje op te raken.

Nadat Stoffel Vandoorne eerder in het weekend al een gridstraf van 15 plaatsen aan zijn broek kreeg door een haperende motor, moest Fernando Alonso al in de opwarmronde opgeven met een kapotte motor. De Spanjaard parkeerde zijn bolide voor de ingang van de pitsstraat en was na afloop niet eens verrast. Dat zegt genoeg over de situatie bij McLaren, die op springen staat.

Ook teambaas Eric Boullier is onderhand een beetje klaar met de betrouwbaarheidsproblemen van motorleverancier Honda. "Je kan je niet meer verschuilen achter zo'n resultaat", zei Boullier tegen ESPN"Als veertiende finishen is beschamend voor McLaren en geloof me, we werken er keihard aan om dit niet te lang te laten duren", voegde hij daar aan toe.

"Het is extreem teleurstellend dat we gedurende het weekend zoveel betrouwbaarheidsproblemen hebben. We moeten ons zaakje nu weer bij elkaar gaan rapen en met z'n allen keihard werken om uit deze benarde positie te komen"aldus Bouillier.

De enige McLaren op het asfalt, die van Stoffel Vandoorne, had het volgens Boullier ook moeilijk gedurende de wedstrijd. "Stoffel reed een goede en efficiënte race, gezien de problemen die hij had. Hij heeft het heel goed gedaan, aangezien hij heel erg op zijn brandstof en banden moest letten", zei Boullier over de race van Vandoorne.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen