McLaren gaat geen eigen Formule 1 motor bouwen

04 apr. 2017 14:31 Redactie

McLaren ontkracht geruchten over bouw van eigen F1-motor


De laatste dagen waren er wilde speculaties dat McLaren zelf een Formule 1 motor zou ontwikkelen. Dit als alternatief voor het kwakkelende Honda. Het team ontkracht nu deze geruchten en verwijst ze naar het rijk der fabelen. 

Teambaas Zak Brown laat weten dat de autosport divisie van McLaren, genaamd McLaren Automotive, los staat van de Formule 1 renstal. In de geruchten zou deze tak van het bedrijf, welke de straatauto's produceert, een V6 motor gaan ontwikkelen voor het F1-team. 

"McLaren Automotive is een compleet andere business unit met een aantal aandeelhouders waar we mee samenwerken. Hun motor is een McLaren motor, maar het Formule 1 team heeft andere economische prioriteiten en belangen in de autosport. Onze gesprekken gaan niet over de F1."

"Wat er over tien jaar mogelijk is weet niemand, maar dat is geen onderwerp van gesprek op dit moment. We zijn geen motorfabrikant en we zijn actief in de F1 als constructeur." laat Brown weten.

Ondanks alle geruchten is de relatie met Honda nog altijd erg goed. Volgens Brown werken beide partijen nauw samen om de problemen op te lossen en gezamenlijk successen te behalen.

"Onze relatie met Honda is erg open. We werken op de best mogelijke manier met ze samen, om zo snel mogelijk competitief te zijn. Ons gezamenlijke doel is om samen de wereldtitel te behalen. Van spanning in onze relatie is geen sprake." benadrukt de McLaren-teambaas.

"Onze gesprekken met Honda gaan over het oplossen van onze problemen en het verbeteren van onze performance."

De afgelopen weken zijn er veel geruchten omtrent het mogelijke einde van de samenwerking tussen McLaren en Honda. De Britse renstal wordt onder andere gelinkt aan Mercedes, dat mogelijk vanaf 2018 de motoren gaat leveren aan het team.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen