McLaren: "Geen structurele problemen met Honda-motor"

05 mrt. 2017 09:00 Redactie

Geen ontwerpfouten in Honda-krachtbron


De eerste testweek verliep voor McLaren vrij dramatisch. Vrijwel de gehele week waren er problemen met de Honda-motor, waardoor het team veel tijd op de baan miste. Na twee slechte jaren en een slecht begin van 2017 zou je zeggen dat McLaren klaar is met motorfabrikant Honda, maar het team blijft alle vertrouwen houden in Honda.

Tegenover Formula1.com sprak teambaas Eric Boullier over de eerste testweek en dan voornamelijk de problemen met de Honda-krachtbron. "We kunnen het repareren, de problemen vallen mee. Maar het was zeker niet de bedoeling om de problemen te hebben. Gelukkig zijn het geen structurele problemen, het ontwerp is dus goed", aldus Boullier.

Boullier ziet het vooral in perspectief, aangezien Honda een stuk later is begonnen dan de concurrerende motorfabrikanten. "We moeten niet vergeten dat de andere fabrikanten in 2010 al begonnen zijn aan de hybride motoren. Honda pas in 2013, dus ze lopen drie jaar achter. Daarnaast deden de andere fabrikanten dat vanuit een gestructureerde organisatie. Honda is vanaf nul begonnen."

Het duurt daarom nog even voordat Honda op hetzelde niveau zit als Mercedes, Ferrari en Renault, aldus Boullier. Helaas is er geen kortere weg naar succes. "Deze motoren zijn zo ingewikkeld, dat je alles echt stap voor stap moet doen en geen enkele stap kan overslaan. Je kan geen kortere route nemen."

Foto: McLaren-Honda

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen