McLaren heeft twee alternatieven voor Honda

10 jun. 2017 07:51 Redactie

McLaren heeft plan B en C voor volgend jaar


Een kritieke periode breekt aan in het huwelijk tussen McLaren en motorleverancier Honda. Er moet snel iets gebeuren, anders is de relatie voorbij. Het Britse team eist drastische maatregelen en verandering bij de motorleverancier.

Fernando Alonso viel tijdens de eerste vrije training in Canada stil met hydraulische problemen. Het zoveelste euvel dit seizoen, maar de maat is vol bij McLaren. Teambaas Brown laat aan BBC weten dat Honda risico's moet nemen wil het progressie boeken. De komende maanden moeten er stappen worden gezet, anders is het voorbij.

"We beginnen binnenkort aan de auto voor 2018. Beslissingen die effect hebben op onze auto voor 2018 moeten we voor de zomerbreak maken. We hebben een plan B en plan C, we zijn met iedereen in de pitlane bevriend."

Plan B zijn de motoren van Mercedes en plan C zouden Renault of Ferrari motoren zijn. Plan A is nog altijd om door te gaan met Honda, maar dan moet er echt een koerswijziging komen bij de Japanners.

"Ons plan is om met Honda door te gaan, maar er moeten structureel dingen veranderen willen we volgend jaar succes boeken. We moeten competitief worden en dat zijn we nu niet. Soms verschijnen we niet eens aan de start of vallen we uit. Dat accepteren we niet langer."

"Er moet iets gebeuren met de cultuur bij Honda. Ze hebben meer ervaring nodig en moeten open staan voor ideeën van buitenaf. Er moet is structureel gaan veranderen, want als je op deze manier doorgaat krijg je nooit de gewenste resultaten. Je mag geen wonderen verwachten als je zo doorgaat en dat is nu al een paar seizoenen het geval."

"Honda moet risico nemen en van de gebaande paden afwijken. De aanpak en cultuur moet veranderen."

McLaren wil door met Fernando Alonso


Het is een publiek geheim dat McLaren hoopt dat Alonso aan boord blijft. De Spanjaard geldt nog altijd als een van de beste Formule 1 coureurs, maar eist een winnende auto. Zijn ambitie sluit aan bij die van McLaren, maar alleen als het Britse team afscheid durft te nemen van Honda lijkt een grote stap mogelijk.

"We willen heel graag dat Fernando blijft. Hij is de ideale teamgenoot voor Stoffel Vandoorne. Het  is aan ons om hem een competitieve auto te geven. Lukt dat niet dan moeten we een goede vervanger zoeken. Er zijn voldoende goede coureurs en iedereen wil voor McLaren rijden. Deze zomer moeten we knopen doorhakken. Fernando, Honda en wij willen verder naar voren, maar de tijd begint te dringen."

Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen