McLaren houdt rekening met vertrek Ferando Alonso

15 mrt. 2017 15:27 Redactie

Verlaat Fernando Alonso in 2017 het team van McLaren?


Ruim twee jaar geleden begon Fernando Alonso aan een nieuw avontuur. Zijn periode bij Ferrari had hem niet de gedroomde titel opgeleverd en in 2014 was de liefde flink bekoeld. De terugkeer van Honda in de Formule 1, bij het team van Ron Dennis, zou het perfecte avontuur zijn voor de Spanjaard.

Tot op heden draait het McLaren-Honda project uit op een fiasco. 2015 zou een leerjaar worden, waarna er in 2016 al een serieuze stap zou worden gezet. Alonso tekende een driejarig contract, wat na afloop van dit seizoen afloopt. Grote vraag is dan ook of de Spanjaard nog gelooft in het Honda project, of zijn biezen pakt.

Teambaas Eric Boullier houdt rekening met een vertrek van Alonso: "Of hij blijft? Er wordt veel gespeculeerd over zijn toekomst. Fernando was altijd open en eerlijk tegen ons, zoals wij dat ook richting hem zijn. Hij wilde afwachten hoe goed de nieuwe auto is en hoe de nieuwe Formule 1 regels hem bevallen."

"De regels vindt hij een vooruitgang, maar hij wil ook competitief zijn. Het is aan McLaren om hem tevreden te houden, maar dat kan alleen als we hem een auto geven waarin hij competitief kan zijn. Als we daarin niet slagen, dan zal hij zijn eigen conclusies trekken." laat Boullier aan AS weten.

Als het aan McLaren ligt rijdt de Spanjaard ook volgend seizoen bij het team. "Fernando is de beste, zonder twijfel. Waarom hij dan al tien jaar geen titel heeft gewonnen? Dat is eenvoudig uit te leggen. Je moet in de F1 op het juiste moment bij het juiste team rijden."

Voor alsnog lijkt McLaren niet het team te zijn waar Alonso zijn felbegeerde derde wereldtitel kan behalen. 

Foto: Mclaren-Honda

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen