McLaren in onzekerheid over update Honda motor

04 jun. 2017 16:15 Redactie

Honda in tijdnood om update in Canada te introduceren


De Japanse motorleverancier kampt al het hele seizoen met betrouwbaarheidsproblemen en een gebrek aan snelheid. Tijdens het volgende raceweekend in Canada zou dan de verwachte update komen.

Echter, inmiddels heeft de motorfabrikant bevestigd dat het letterlijk een race tegen de klok zal worden. Honda verwachtte in Canada de verbeterde motor gereed te hebben maar komt nu in tijdnood.

Aan Autosport vertelt Honda directeur Hasegawa het volgende: "We geven het nog niet op en werken er keihard aan. Pas op donderdag voor de race kan ik hier uitsluitsel over geven."

"We hebben wel al wat resultaten binnen van de update maar als het erg gering is dan is het het niet waard om de motor te vervangen. We hebben nog niet eens gekeken naar de settings. Als we onvoldoende vertrouwen hebben om de set-up te wijzigen dan kan het weer gevolgen hebben voor het rijden met de auto's. "

"We hebben nog wat andere elementen in ontwikkeling. Deze kunnen we misschien introduceren als we de set-up kunnen doen en de betrouwbaarheid kunnen controleren. Alles is nog niet klaar maar bepaalde onderdelen dus wel al. Het wordt hoe dan ook erg close om een dergelijke grote update in Canada te introduceren."

Op dit moment is McLaren het enige team dat nog geen punten heeft gescoord. Hun grootste kans op punten was tijdens de vorige race in Monaco maar helaas crashte Vandoorne toen vanaf de tiende plek.

In de paddock gaan verhalen rond dat Honda op alle mogelijke manieren probeert om zo snel mogelijk progressie te boeken. Hiervoor zou men onder meer om hulp hebben gevraagd bij zowel Ilmor, een onafhankelijke motor consultant, als ook bij Mercedes.

Eric Bouillier laat namens McLaren weten dat het team zit te springen om de update van Honda.

"We hebben het echt nodig om in de tweede seizoenhelft een stap te maken zodat we beter kunnen presteren en ook punten kunnen scoren."
Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen