'McLaren kiest definitief voor Mercedes in 2018'

13 jun. 2017 16:33 Redactie

Breuk met Honda kost McLaren 78 miljoen Pond


Het Formule 1 team van McLaren neemt na dit seizoen afscheid van motorleverancier Honda. Dit meldt Daily Mail op haar site. De Britse renstal is in gesprek met Mercedes over de levering van motoren voor de komende seizoenen. 

De geruchten omtrent een breuk tussen het team en de Japanse motorleverancier Honda namen de afgelopen weken sterk toe. Reden hiervoor zijn de tegenvallende prestaties en betrouwbaarheidsproblemen van Honda. Momenteel bezet het team van McLaren de laatste positie in het WK, waarbij het als enige geen enkel punt wist te scoren.

McLaren-aandeelhouder Mansour Ojjeh sprak in Canada met Niki Lauda en Toto Wolff van Mercedes over de levering van motoren. Volgens de geruchten moet de deal in de komende maand rond zijn, waarmee er na drie seizoenen een einde komt aan het huwelijk met Honda.


Beide partijen begonnen een ambitieus project om zowel McLaren als Honda weer succesvol te maken. In drie seizoenen moest er een winnend team ontstaan, maar in plaats daarvan staat het team nu stijf onderaan in het WK. De breuk tussen beide partijen kost het Britse team 78 miljoen Pond. Een gigantisch bedrag, maar het uitblijven van goede resultaten kost het team tientallen miljoenen aan prijzengeld. Daarnaast zoekt het team nog altijd naar een hoofdsponsor, maar met de huidige vorm weet het geen partijen aan zich te binden die diep in de buidel willen tasten.

Als de breuk tussen beide partijen er komt levert Honda in 2018 alleen motoren aan het achterhoedeteam van Sauber.

Foto: McLaren F1


 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen