Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren krijgt dit jaar nog slecht één Honda upgrade

Motorleverancier Honda komt dit seizoen nog maar met slechts een upgrade. De Japanners wijken daarmee af van hun strategie om zoveel mogelijk upgrades te introduceren in 2017.

Yusuke Hasegawa van Honda legt uit waarom de motorleverancier afwijkt van het originele plan. De breuk met McLaren speelt daarin ook een belangrijke rol. " We willen het aantal updates in het restant van dit seizoen minimaliseren om daarmee het maximale resultaat te behalen. Voorheen lag onze prioriteit er om vooruitgang te boeken die door zou wegen naar het volgende seizoen." " Doordat we in 2018 niet meer samenwerken met McLaren betekent dit dat voor het team de nadruk komt te liggen op de resultaten in dit seizoen . Honda wil zoveel mogelijk bijdragen aan de resultaten van het team dit seizoen. Mochten we een grote upgrade hebben dan kunnen we dit seizoen nog introduceren."

Bij de introductie van de upgrade is het belangrijk om het juiste moment te kiezen. De thuisrace in Japan en de GP van Amerika wil Honda vlekkeloos doorkomen. " Met nog zes races te gaan zouden we nog één upgrade kunnen introduceren. Dat kan in Maleisië, Japan of de VS. Op Suzuka willen we het liefste geen straf oplopen en Amerika is een circuit waarop McLaren vorig jaar goed presteerde. We weten nog niet wanneer we de upgrade introduceren."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"