McLaren krijgt verbeterde motor in Oostenrijk

27 jun. 2017 18:10 Redactie

Honda geeft eindelijk groen licht voor upgrade


McLaren kan volgende week tijdens de Grand Prix van Oostenrijk definitief beschikken over een verbeterde motor van Honda. Dat heeft de baas van het McLaren-Honda project, Yusuke Hasegawa, laten weten.

De zogenoemde 'Spec 3-motor' moet het team weer een stapje dichter bij de punten brengen. In Azerbeidzjan behaalde Alonso de eerste punten van het team, maar in het kampioenschap bungelt McLaren nog steeds onderaan. Meer punten zijn dus hard nodig, om een totaal fiasco te voorkomen dit seizoen.

De negende plaats in Baku behaalde Alonso met de 'Spec 2-motor'. Op vrijdag testte hij de nieuwe 'Spec 3-motor' al wel met succes uit, maar op zaterdag en zondag moest hij de oude motor gebruiken. Ondanks het grote verschil in topsnelheid met de rest, wist hij er dus twee punten uit te slepen.

Na de update naar de 'Spec 3-motor' kunnen we dit seizoen nog meer verwachten van Honda. Nu eindelijk de update wordt doorgevoerd, zit Honda niet opeens stil, meent Hasegawa. "McLaren kan in Oostenrijk beschikken over een nieuwe motorspecificatie, na een succesvolle test in Azerbeidzjan. Ondertussen gaan wij gewoon door met ontwikkelen en proberen we het gat met de rest verder te dichten", aldus Hasegawa.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen