McLaren maakt zich geen zorgen over mogelijke blessure Alonso

24 apr. 2017 08:22 Redactie

McLaren niet bezorgd omtrent hoger risico van Indy 500


Fernando Alonso heeft in de Formule 1 al aardig wat spectaculaire klappers op zijn naam staan. Als Indy 500 rookie ligt het in de lijn der verwachtingen dat hij tijdens een van de trainingen, kwalificaties of de race ook kennismaakt met de beruchte muur.

Werkgever McLaren is niet bezorgd dat de Spanjaard een blessure oploopt bij zijn Amerikaanse avontuur.

"Nee, ik maak me geen zorgen. Natuurlijk is de Indy een hoge snelheidscircuit, waardoor er mogelijk een wat groter risico is. Met alle veranderingen van de afgelopen jaren en maanden wordt de sport veiliger en veiliger. Dit ondanks dat de auto's met een topsnelheid van rond de 400 kilometer per uur rijden." laat teambaas Zak Brown weten.

"Motorsport is altijd gevaarlijk en er bestaat altijd een risico om een blessure op te lopen. Natuurlijk beschermen we iedereen zo goed mogelijk, maar je kan niet op voorhand spreken van een verhoogd risico."

Mocht Alonso wederom een zware klapper maken en een blessure oplopen dan is Button zijn vervanger. 

"Jenson heeft een contract met McLaren als derde coureur. Dus normaal gesproken zou hij de vervanger zijn."

In de Formule 1 heeft Alonso de afgelopen seizoenen weinig geluk gehad. Tijdens de wintertest in 2015 crashte hij met de McLaren en miste hij daardoor de eerste races. Een jaar later crashte de Spanjaard in Australië en liet de GP van Bahrein aan zich voorbij gaan. 

Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen