McLaren: 'Moeilijk om onze teleurstelling in Honda te omschrijven'

14 jun. 2017 07:15 Redactie

McLaren: 'Het is simpelweg niet goed genoeg'


Nog een kilometer of tien moest Fernando Alonso afleggen tijdens de GP van Canada in zijn McLaren. Het eerste WK-punt van het seizoen lag voor het oprapen, maar het bleken tien kilometers te ver voor de Honda krachtbron. 

Bij McLaren overheerste na afloop van de GP van Canada ongeloof. De beloofde upgrade voor de GP was niet gereed en de betrouwbaarheidsproblemen waren wederom volop aanwezig. De herhaling van eerdere Grand Prix zorgde ervoor dat er niet alleen rook uit de Honda kwam.

Teambaas Eric Boullier kookte ook van binnen. "Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden om onze teleurstelling, frustratie en verdriet te uiten."

"Het is simpelweg niet goed genoeg!"

Fernando Alonso reageerde koeltjes op zijn uitvalbeurt. Hij liep zijn eerste WK-punt van het seizoen mis, maar ligt er niet wakker van.

"Na zestien jaar in de Formule 1 verandert mijn leven niet met een puntje meer of minder. We moeten punten scoren om onze teamleden te belonen voor het werk dat ze dag en nacht verzetten... het vervangen van motoren," sneerde de Spanjaard richting Honda.

In Baku wordt het waarschijnlijk de volgende kansloze missie voor McLaren en de Spanjaard. Alonso krijgt de beschikking over een nieuwe krachtbron en krijgt wederom een flinke gridstraf. De race zal hij hoe dan ook van achteraan moeten starten. Daarbij komt dat het rechte stuk van twee kilometer zwaar in het nadeel van de Honda is.

"Ik heb nog geen informatie over mogelijke verbeteringen aan onze motor. Ik werk niet voor Honda en ik ontwerp geen motoren," liet hij Movistar weten.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen