McLaren: 'Mogelijk andere motor tot Honda competitief is'

27 jun. 2017 08:30 Redactie

McLaren houdt alle opties voor 2018 open


McLaren was in feite het enige team dat in Azerbeidsjan niet tegen de nodige problemen aan liep. Zowel Alonso als Vandoorne wisten hun auto over de finish te brengen.

Alonso zorgde met zijn negende plek tevens voor de eerste WK-punten voor het veelgeplaagde McLaren team. Het betekent niet dat direct alles koek en ei is tussen McLaren en motorleverancier Honda. Nog steeds behoort de McLaren tot de langzaamste auto van het veld. Voor Alonso was het dan ook nog een hele strijd om in een veld van slechts dertien auto's in de top 10 te rijden.

Een breuk tussen McLaren en Honda behoort dan ook nog zeker tot de mogelijkheden. Echter, teambaas Eric Boullier gooit nog wat extra olie op het vuur door te suggereren dat het misschien slechts gaat om een tijdelijke oplossing. Het team zou tijdelijk een andere motorleverancier overwegen tot het moment dat Honda haar zaken weer op orde heeft.

Voorafgaande aan de race in Baku vertelde Boullier het volgende aan de pers.

"Als je tijdelijk gebruik kunt maken van een andere motor totdat Honda weer competitief is, waarom niet? Het is één van de opties die we serieus overwegen."

Het lijkt er dan ook op dat McLaren ondanks alles wel vertrouwen heeft in Honda.

"We hebben het volste vertrouwen in Honda omdat ze de kennis hebben en bereid zijn om er hard aan te werken. Ik heb echter zo mijn twijfels wanneer Honda de juiste motor kan leveren. Het is lastig. Honda is erg begaan met de sport en met McLaren maar ik weet niet op wat voor termijn Honda het voor elkaar krijgt."

De tijd voor McLaren en Honda begint aardig te dringen. Alonso heeft al laten doorschemeren dat hij aan het einde van de zomer zijn beslissing zal maken. Als McLaren hem dan geen competitieve auto kan bieden dan zal Alonso zijn heil elders zoeken. Ook Mercedes teambaas Toto Wolff heeft al gewaarschuwd dat tegen die tijd een beslissing genomen moet worden of Mercedes al dan niet een extra team van motoren gaat voorzien.
Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen