McLaren neemt nieuwe updates mee naar Monaco

22 mei 2017 07:35 Redactie

McLaren hoopt op grote sprong voorwaarts in Monaco


McLaren hoopt volgende week tijdens de Grand Prix van Monaco weer een sprong naar voren te maken met nieuwe onderdelen. In Spanje bracht McLaren wat kleinere updates mee en die leken effect te hebben. Fernando Alonso eindigde weliswaar net buiten de punten, maar kon zeker in de kwalificatie heel goed mee.

De teambaas van McLaren, Eric Boullier, hoopt dan ook dat het team zich nog verder kan verbeteren. Boullier heeft er veel vertrouwen in, aangezien de correlatie tussen de windtunnel en het circuit volgens hem 'zeer groot' is. "We hebben het team geherstructureerd en nu loopt het als een trein", zegt hij tegenover Motorsport.com"Vooral onze correlatie is bijzonder goed te noemen. De correlatie van de updates in Spanje was 95%, dat is echt ongelooflijk goed", aldus Boullier.

Met de zevende plaats tijdens de kwalificatie in Spanje liet Fernando Alonso het potentieel al zien, maar Boullier is nog niet tevreden met een zevende plaats. "Uiteindelijk doen we niet mee om zevende te worden. Het is leuk dat we zevende worden en heel even denk je: 'weer een grote stap gezet!', maar al snel komt het besef dat zevende niet goed genoeg is", is Boullier kritisch.

In Spanje bracht het team volgens de teambaas het 'eerste' deel van de update mee, in Monaco volgt 'deel twee'. De updates in Spanje waren al hoopgevend, dus het team hoopt in Monaco zich nog verder te ontwikkelen. "Met de nieuwe reglementen zie je dat elke update een grote sprong voorwaarts is. Omdat we zo'n goede correlatie hebben, gaan we met sprongen vooruit. In Spanje namen we deel één van de update mee, in Monaco volgt deel twee. We weten dat we op dit soort banen kunnen scoren, dus we willen vooral punten scoren in Monaco", blikt Boullier vooruit.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen