McLaren overweegt om met eigen team deel te nemen aan de IndyCar

12 apr. 2017 20:11 Redactie

McLaren wellicht in de toekomst met een team in de IndyCar


Het was verrassend nieuws vanmiddag: Fernando Alonso ruilt de Formule 1 voor één wedstrijd in voor de IndyCar. De Spanjaard gaat zijn debuut maken in de Amerikaanse raceklasse tijdens de Indy500, de belangrijkste wedstrijd van de IndyCar en één van de 'grote drie' racewedstrijden op aarde (samen met de Grand Prix van Monaco en de 24 uur van Le Mans).

Nu er, in samenwerking met het team van Andretti Autosport, een coureur van het team mee gaat doen aan de Indy500, wil het team wellicht meer in de toekomst. De huidige motorleverancier van McLaren in de Formule 1, Honda, doet al jaren met succes mee in de IndyCar. Omdat McLaren in de Formule 1 ook met Honda werkt, zou een eigen team in de toekomst best mogelijk zijn.

De voorzitter van de McLaren Technology Group (MTG), Mansour Ojjeh, is in ieder geval enthousiast over de eenmalige deelname van McLaren aan de IndyCar. "Ik heb de Indy500 bijgewoond en ik was diep onder de indruk. Het evenement heeft een immense omvang, is heel strak georganiseerd en het enthousiasme van de fans is zeer aanstekelijk. Daarom ben ik erg blij dat we nu weer zullen deelnemen aan de Indy500, in samenwerking met Andretti Autosport", laat Ojjeh weten.

Daarnaast denkt Ojjeh dat McLaren best wel eens met een IndyCar-team op de proppen kan komen binnenkort. "Dit seizoen zullen we alleen deelnemen aan de Indy500, maar het is zeker mogelijk dat McLaren in de toekomst met een eigen team deelneemt aan de IndyCar. We zullen zien", aldus Ojjeh.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen