McLaren sluit breuk met Honda niet uit

02 jun. 2017 09:15 Redactie

McLaren houdt alle opties open voor 2018


McLaren Honda maakt tot nu toe een dramatische start van het nieuwe Formule 1 seizoen door. Het is het enige team dat nog geen enkel punt heeft gescoord.

In principe heeft McLaren nog een contract met Honda voor 2018. Het is echter nog maar de vraag of McLaren ook volgend jaar met een Honda krachtbron zal rijden. McLaren directeur, Zak Brown, heeft al laten weten dat er nog geen beslissing over 2018 is genomen. Dit ondanks dat de deadline bij de FIA inmiddels is verlopen en McLaren Honda heeft genoemd als hun motorleverancier.

Toch kan McLaren nog steeds besluiten om met een andere motorleverancier in zee te gaan. Het lijkt er dan ook sterk op dat het team nog steeds haar mogelijkheden onderzoekt. Aan Formula 1 vertelt Brown het volgende.

"We moeten met onze problemen dealen maar het voornaamste probleem ligt natuurlijk achterin de auto. Het is bijna 2018 dus we moeten nodig evalueren hoe we weer vooraan mee kunnen strijden. Alle opties liggen op tafel maar het moet er vooral voor zorgen dat we naar voren komen. Op dit moment weten we nog niet precies hoe we dit moeten doen maar daar werken we keihard aan."

Natuurlijk komt ook de toekomst van Fernando Alonso nog ter sprake. Aan het einde van dit jaar loopt het contract van de Spanjaard af. Eén ding is in ieder geval duidelijk; Alonso wil weer strijden om de podiumplaatsen. Brown hoopt dat Alonso ook in 2018 voor McLaren rijdt maar hij laat de beslissing volledig over aan zijn eerste rijder.

"Op dit moment kunnen we ons totaal nog niet voorstellen dat we volgend jaar weer strijden voor de wereldtitel. Echter, in deze sport kun je snel grote stappen maken. Laten we gewoon even afwachten hoe de komende maanden gaan. Wat Alonso betreft, ik heb geen idee hoe we hem kunnen overtuigen om te blijven. Hij moet voor zichzelf bepalen of dit de omgeving is waarin hij wil racen."

"Ik denk dat we het gewoon aan Fernando en zijn crew moeten overlaten en dan zien we wel hoe het in de tweede seizoenshelft gaat."

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen