McLaren met stomheid geslagen door betrouwbare Honda motor

20 apr. 2017 09:25 Redactie

McLaren heeft geen verklaring voor probleemloze dag


Veel Formule 1 team zijn blij met een probleemloze testdag. Bij McLaren en Honda fronste iedereen de wenkbrauwen: Waarom ging de Honda woensdag niet kapot?

Eric Boullier, Racing Director, van het team van McLaren-Honda heeft er geen verklaring voor. 

"Alles werkte vandaag perfect op het gebied van betrouwbaarheid. We waren zelfs in staat om de motor te pushen. Doordat we een probleemloze dag kende konden we de dag optimaal benutten en onze volledige planning afwerken. Ik ben erg blij met het werk dat we verricht hebben."

"Het is erg complex om onze problemen van de afgelopen dagen te begrijpen, zeker omdat we vandaag ineens zonder problemen reden. Honda doet er alles aan om de problemen te analyseren, zodat ze de zwakke punten kunnen verhelpen. We konden een meer agressievere set-up van de motor toepassen. Hierdoor hebben we veel data verzameld en konden we diverse toepassingen proberen."

Boullier weet dat het lange en zware weken waren in april. Eerst stond de GP van China op het programma, direct gevolgd door de GP van Bahrein. Deze week werd er op dinsdag en woensdag getest, wat ervoor zorgt dat de monteurs toe zijn aan enkele vrije dagen.

"Het waren erg uitdagende weken voor iedereen binnen McLaren-Honda. Ik wil iedereen bedanken voor de lange dagen, het harde werk en de tomeloze inzet van een ieder. De bekroning was er woensdag toen we zoveel ronden konden rijden. Dat is na de voorbij weken een welkom cadeau voor iedereen."

Veel van de crewleden krijgen enkele dagen verlof, alvorens ze doorvliegen naar Rusland waar volgend weekend de vierde race van het seizoen op de kalender staat.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen