McLaren teambaas Boullier: "We gaan het tij keren"

13 mrt. 2017 16:55 Redactie

Boullier blijft gemotiveerd ondanks teleurstellende wintertesten


Na afloop van de wintertesten in Barcelona kunnen we in ieder geval één conclusie trekken. Namelijk dat het team van McLaren/Honda hun zaken nog lang niet op orde hebben. Zowel Alonso als Vandoorne stonden regelmatig voor langere tijd in de pits waardoor kostbare tijd verloren ging.

Het afgelopen jaar maakte McLaren juist de nodige progressie nadat het seizoen 2015 ook al dramatisch was verlopen. In de aanloop naar het nieuwe Formule 1 seizoen waren de verwachtingen dan ook hoog gespannen. Zowel bij het team als bij de rijders en bij motorleverancier Honda. Echter na acht testdagen zijn deze verwachtingen compleet met de grond gelijk gemaakt en kan het team weer van voren af aan beginnen. Niet alleen zorgde de nieuwe krachtbron voor grote problemen door niet betrouwbaar te zijn, ook de rondetijden waren niet om over naar huis te schrijven.

Met nog amper twee weken te gaan tot de eerste race wordt het dan ook krap tijd voor McLaren. Een situatie waar zeker ook de teambaas, Eric Boullier, zich zorgen over maakt.

"De afgelopen twee weken hebben we inderdaad de nodige problemen gehad. We hebben echter veel over de auto geleerd en weten precies welke problemen we moeten aanpakken. Ik zal open kaart spelen: het zijn geen zaken die van de ene of op de andere dag opgelost zijn. We zijn echter hoopvol dat McLaren en Honda al voor de eerste race in Melbourne vooruitgang kunnen boeken."

Ondanks de problemen bij het team heeft Boullier er een rotsvaste vertrouwen in dat het uiteindelijk goed zal komen.

"Alle jongens en meiden binnen het team werken iedere dag onvermoeibaar door om ons vooruit te helpen. Ik ben hier enorm trots op. Ook ben ik dankbaar voor het harde werk dat geleverd wordt en de vastberadenheid die getoond wordt. De wintertesten zijn absoluut niet gemakkelijk geweest voor ons. Maar we zijn gemotiveerder dan ooit om het tij te keren en de oplossingen te vinden zodat we weer op koers liggen."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen