McLaren-teambaas: 'Honda moet zich focussen op 2018'

03 mei 2017 07:37 Redactie

Eric Boullier wil dat Honda zich gaat richten op volgend seizoen


De teambaas van McLaren-Honda, Eric Boullier, heeft de hoop al opgegeven voor dit seizoen als het gaat om de motor. In plaats van door te ontwikkelen in 2017 adviseert Boullier Honda dan ook zich te focussen op 2018, zodat het goed voor de dag komt.

Het is al maanden (en eigenlijk al jaren) een groot probleem bij McLaren: de Honda-motor. Hij presteert niet, is onbetrouwbaar en er zit ook geen vooruitgang in. Fernando Alonso heeft in alle vier de wedstrijden dit seizoen nog niet één keer het zwart-wit-geblokt gezien, terwijl Stoffel Vandoorne al in de vierde wedstrijd tegen een gridstraf opliep. Het seizoen 2017 is daarom nu al mislukt voor McLaren.

De motorleverancier van McLaren kan zich daarom maar beter alvast gaan richten op volgend seizoen, zoals andere leveranciers ook doen, stelt Boullier. "Honda moet zo snel mogelijk beginnen met de ontwikkeling van de 2018-motor. Mercedes heeft bijvoorbeeld nu al een eerste versie van de motor die in 2018 in de wagen gemonteerd gaat worden", vertelt hij tegenover Speed Week.

"De huidige regelgeving is niet in ons voordeel", gaat Boullier verder. "De motoren zijn een stuk belangrijker geworden. Als je motor sterk is, dan heb je alle voordelen van de nieuwe reglementen. Als je motor echter niet sterk is, dan heb je alle nadelen en wordt je direct ver terug geworpen", legt Boullier uit.

Zijn eigen team gaat zich in ieder geval nog niet focussen op 2018, maar is nog volop in ontwikkeling op aerodynamisch gebied. "We zijn de nieuwe bolide nog volop aan het ontwikkelen waar we kunnen. De rest is de verantwoordelijkheid van Honda", besluit Boullier.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen