McLaren: 'Vandoorne moet zich meer aanpassen aan de F1'

31 mei 2017 16:11 Redactie

Vandoorne moet duidelijk nog wennen aan de Formule 1


De hooggespannen verwachtingen rondom zijn persoon kan Stoffel Vandoorne momenteel nog niet waarmaken. Fernando Alonso heeft bij het geplaagde McLaren-Honda team duidelijk de overhand.

In Monaco leek Stoffel Vandoorne op weg naar de eerste WK-punten voor McLaren. Tijdens de kwalificatie crashte hij echter in Q2, waardoor hij in Q3 geen tijd meer neer kon zetten. Door een gridstraf van drie posities viel de Belg terug tot een twaalfde startpositie. 

Een solide race leek hem alsnog minimaal een punt op te leveren, maar het ging mis in de slotfase. Direct nadat de Safety Car de baan verliet liet Vandoorne zich in bocht een verrassen door Sergio Perez. De Mexicaan dook aan de binnenzijde en Vandoorne reed de banden in bij St. Devote.

Eric Boullier, McLaren-directeur, merkt op dat Stoffel nog behoorlijk moet wennen aan de Formule 1.

"In de juniorklassen rijden de teams en coureurs allemaal met gelijk materiaal. De coureurs ontwikkelen een rijstijl die daarbij past, maar in de F1 moet je jezelf aanpassen. De auto's zijn iedere race weer anders. Van een nieuwe voor - of achtervleugel tot en met een andere bodemplaat."

"Als coureur moet je daarom flexibel zijn en jezelf razendsnel aan kunnen passen aan deze veranderingen. Voor Stoffel zit hier nog een leerpunt. Het is voornamelijk een kwestie van ervaring."

"Uiteindelijk is het een wisselwerking tussen het team een de coureur. Het team wil de auto afstellen naar de wensen van de coureur, terwijl die zichzelf zo goed mogelijk aanpast naar de mogelijkheden en het gedrag van de auto."

Vandoorne zelf baalde stevig na afloop van de GP van Monaco, maar loopt niet weg voor zijn tekortkomingen. "Ik ben me continu aan het ontwikkelen. De Formule 1 is voor mij nog een nieuw gebied. Mijn samenwerking met de engineers moet nog verbeteren, zodat we elkaar beter begrijpen en de auto sneller maken. Ieder weekend gaat dit beter en in Monaco voelde ik me goed thuis in de McLaren."

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen