McLaren verwacht zwaar weekend in China

03 apr. 2017 15:31 Redactie
McLaren fors in het nadeel op lange rechte stukken in China

De Grand Prix van Australië was een welkome opsteker voor het team van McLaren-Honda. Fernando Alonso reed tot enkele ronden voor het einde in de WK-punten, maar een dergelijk scenario verwacht het team niet in China.

De lange rechte stukken in China zijn in het nadeel van de Honda motor. Dat erkent teambaas Eric Boullier die geen hoge verwachtingen heeft van het weekend.

"De karakteristiek van het Shanghai International Circuit verschilt op alle punten van Albert Park. Met de lange rechte stukken komt de nadruk te liggen op het zwakste punt uit ons pakket. We gaan het weekend in met vechtlust om er het maximale van te maken. Belangrijkste voor ons is dat de betrouwbaarheid goed blijft."

Yusuke Hasegawa laat namen Honda weten dat er ruimte voor verbetering is.

"We weten dat we moeten verbeteren op het vlak van onze performance. Daarom is de GP van China een grotere uitdaging dan de GP van Australië. De twee lange rechte stukken zijn in ons nadeel en vragen het maximale van onze krachtbron. We proberen samen met McLaren om het maximale resultaat er uit te slepen en veel data te verzamelen."

"Het seizoen is nog erg lang en we willen iedere race progressie boeken."

 

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen