McLaren vindt alle pech verschrikkelijk voor Alonso

13 mei 2017 10:10 Redactie

Alonso krijgt alle steun en begrip van McLaren


Wie had gedacht dat McLaren in Barcelona beter voor de dag zou komen, kwam tijdens de eerste vrije training bedrogen uit. Na amper twee bochten was Alonso genoodzaakt om zijn oranje bolide aan de kant te zetten.

Een rokende motor maakte al vroeg een einde aan de hoop van Alonso op een probleemloos weekend. Ook in de tweede sessie kon Alonso geen indruk maken. Weliswaar reed hij in totaal 20 rondjes maar dat was vooral om bepaalde checks uit te voeren. Snelle rondetijden waren niet aan de orde en zijn volgens Alonso ook niet mogelijk. Na afloop liet de Spanjaard namelijk aan diverse media weten dat de Honda motor zowaar nog langzamer was als eerst.

Ook zijn teambaas, Zak Brown, zag met grote ongeloof de aftocht van zijn coureur aan. Aan de aanwezige pers in Barcelona vertelde Brown het volgende:

"Het gevoel in de garage was echt niet fijn toen we het zagen op de schermen. We moeten echter verder."

Teamgenoot Stoffel Vandoorne kende een betere eerste dag op het Circuit de Catalunya. De Belg noteerde in beide trainingen de dertiende tijd.

"Gelukkig kon Stoffel Vandoorne zonder problemen zijn rondjes rijden en heeft hij nuttige data kunnen verzamelen."

Naar aanleiding van het stilvallen van Alonso lijkt het erop dat Honda het betrouwbaarheidsprobleem nog niet heeft opgelost. De suggestie dat het alleen maar slechter is geworden, wuift Brown van de hand.

"Ik kan dat niet beoordelen, volgens mij hebben we nog geen betrouwbaarheid gehad dit seizoen."
Foto: McLaren F1
 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen