Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren vindt pot met geld en opent jacht op nieuw F1-personeel

McLaren hoopt zo snel mogelijk weer terug aan de top te zijn in de Formule 1. Afgelopen seizoen kwam de renstal nog wat performance tekort. Volgens Andreas Seidl is het gebrek aan personeel deels de oorzaak hiervan.

In 2021 werd McLaren nog vierde in de WK-stand van de Formule 1, maar een jaar later zakte de Britse renstal terug naar de vijfde plaats. Het gat naar de topteams blijft groter dan gewenst, wat volgens teambaas Andreas Seidl een aantal redenen heeft. "Het is in 2022 duidelijk geworden wat onze zwaktes zijn", laat hij weten aan onder meer RacingNews365 . "Dankzij de problemen die zich voordeden, is het nu duidelijk dat we niet alle middelen tot onze beschikking hadden, als we dat vergelijken met andere teams." Seidl hoopt op meer middelen aan de engineering-kant van McLaren F1. "Zo kunnen we de auto beter ontwikkelen en kunnen we in het vervolg ook al wat meer bezig zijn met de auto van volgend jaar."

Meer personeel voor McLaren

Er is volgens de McLaren-teambaas hard aan het probleem gewerkt en met een pot geld erbij voor 2023 moet er verbetering komen. "De financiële afdeling heeft meegekeken, ook omdat we onder een budgetplafond werken natuurlijk. We hebben het een en ander gevonden in hoe we werken in de F1, waardoor we veel meer personeel aan kunnen nemen." "We hebben straks dus meer personeel beschikbaar, zodat we in de toekomst meer werk kunnen verrichten. Ik denk dat dit een van de zwaktes was van het team op dit moment. Hopelijk, als we volgend jaar meer engineers hebben, kunnen we weer een stap voorwaarts maken."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin