McLaren voert druk op Honda op: 'Zo kan het niet langer'

18 apr. 2017 15:01 Redactie

McLaren eist veel betere prestaties van Honda


Het sprookjeshuwelijk tussen McLaren en motorleverancier Honda begint steeds meer barsten te vertonen. De GP van Bahrein was de volgende blamage voor het team. Stoffel Vandoorne kon niet eens starten en Alonso viel uit met motorproblemen.

Niet alleen de dubbele uitvalbeurt zorgt voor grote problemen en frustratie. De manier waarop Alonso voorbij werd gevlogen op de rechte stukken was pijnlijk. De Spanjaard luchtte zijn hart op de boordradio: "Ik heb nog nooit met zo weinig vermogen gereden!" om daaraan toe te voegen dat hij ingehaald werd door coureurs die 300 meter achter hem reden.

McLaren-aandeelhouder Mansour Ojjeh is duidelijk in zijn oordeel "We hebben een winnaars cultuur binnen McLaren, we kunnen zo niet langer doorgaan." laat Ojjeh aan Auto Hebdo weten.

"Er was ons deze winter ontzettend veel beloofd, maar de teleurstelling is enorm." 

Honda rijdt dit seizoen met een compleet nieuwe motorformule die in staat moest zijn om serieus mee te spelen. Qua vermogen zouden de Japanners op een gelijk niveau zitten als Mercedes eind 2016. In de praktijk worden de beloftes compleet niet waargemaakt.

Ondanks dat Honda het boetekleed aantrekt zijn de slechte prestaties van McLaren slecht voor het imago van het Formule 1 team. Ojjeh laat niet het achterste van zijn tong zien als het over de toekomst gaat: "We werken aan verschillende scenario's, maar daar kan ik verder niets over zeggen."

Volgens de geruchten heeft McLaren aangeklopt bij motorleverancier Mercedes om vanaf 2018 de beschikking te krijgen over klantenmotoren. Daarmee zou er na drie seizoenen een einde komen aan het debacle genaamd McLaren-Honda.

Stercoureur Fernando Alonso heeft zijn zakken vol van de situatie en lijkt op weg te zijn naar het team van Renault.

Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen