McLaren voorzichtig: 'We benaderen het seizoen race voor race'

21 mrt. 2017 11:15 Redactie

McLaren waagt zich niet aan voorspellingen


Het Formule 1 team van McLaren-Honda hoopt dat het in Australië een weekend met minder problemen kent. Tijdens de wintertests werd het team dagelijks geplaagd door technische problemen.  Om die reden waagt niemand zich bij het team aan een voorspelling.

Het team van McLaren loopt niet weg voor de problemen die het de afgelopen weken kende. 

"Het is geen geheim dat we twee zware testweken achter de rug hebben. We werken nauw samen met Honda om de problemen in kaart te brengen en op te lossen." laat Racing Director Eric Boullier weten.

"Als team kijken we erg uit naar het nieuwe seizoen. Het zit nog vol met verrassingen, maar als de lichten uitgaan dan breekt er een nieuwe periode aan in de F1. We weten nog niet waar we qua performance staan, maar vrijdag krijgen we een eerste indicatie."

"Het is voor iedereen interessant om te pikorde te zien. We zijn benieuwd waar onze sterke en zwakke punten liggen, maar maken ons op voor een uitdagen weekend."

De lastige voorbereiding zorgt er wel voor dat het team van McLaren haar doelstellingen naar beneden bij moet stellen. De gedroomde top 3 positie lijkt een utopie en het team leeft van race naar race.

"We benaderen het seizoen nu race voor race. Australië wordt voor ons het startpunt, waarbij we kunnen zien waar we staan ten opzichte van onze concurrenten en waar we ons moeten verbeteren richting de komende races. We maken geen beloftes of voorspellingen over performance of resultaten."

"McLaren en Honda blijven als partners samenwerken om het maximale uit ons pakket te halen. Melbourne heeft altijd een fantastische seizoensopener en we kijken er naar uit. De fans langs de baan en de atmosfeer is geweldig."

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen