McLaren wil in Monza testen met 'shield'

05 mei 2017 09:15 Redactie

McLaren voorstander van meer cockpitbescherming voor de coureurs


Onlangs werd bekendgemaakt dat de Halo geen doorgang vindt in de Formule 1. In plaats daarvan komt de FIA nu met het zogenaamde 'shield'.

Veel teams pleiten ervoor dat er in de Formule 1 meer bescherming moet komen. Het afgelopen jaar werd daarom de Halo geïntroduceerd en zagen we menig coureur hiermee in de vrijdagtrainingen op de baan verschijnen. Niet iedereen was hierover te spreken, vandaar dat er opnieuw gekeken is naar nieuwe mogelijkheden om toch voor meer bescherming te zorgen.

Onlangs maakte de FIA bekend dat met ingang van het volgende Formule 1 seizoen de bolides worden uitgerust met een zogenaamde 'shield'. Op dit moment is er echter nog niet zoveel over bekend maar het team van McLaren laat via Eric Boullier weten het zeer binnenkort al te gaan testen.

“We hebben de ontwerpschetsen een paar dagen geleden van de FIA gekregen. We doen ons best om te zorgen dat de auto klaar is en we er in Monza mee kunnen testen.”

McLaren coureur Fernando Alonso is een groot voorstander van meer hoofdbescherming voor de coureurs. Wel stelt hij dat de 'shield' uitgebreid getest moet worden om vast te stellen of het inderdaad veilig genoeg is.

“De coureurs zijn blij met extra hoofdbescherming. Het is nu aan de FIA en de teams om dit voor elkaar te krijgen, dat is niet aan ons. We weten niet veel over het nieuwe ontwerp, we hebben alleen de tekeningen gezien. We moeten er wel zeker van zijn dat het veilig genoeg is, net zo veilig als de Halo.”
Foto: McLaren

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen