Mega upgrade voor Mercedes in Spanje

11 mei 2017 18:25 Redactie

Mercedes opent de aanval op Ferrari in Barcelona


In de aanloop naar de vijfde Grand Prix van het Formule 1 seizoen werd vooral gesproken over de updates waar Red Bull mee komt. Het is echter Mercedes dat zowat met een compleet nieuwe auto aan de start verschijnt.

De vernieuwde Mercedes W08 moet een serieuze stap voorwaarts zijn en was het gesprek van de dag. Lichter, sneller, meer vermogen en met een compleet nieuwe voorkant.

Wat is er zoal veranderd aan de WO8? De vloer, de geleiders aan de onderkant en de achtervleugel zijn duidelijk aangepast. Dit zijn echter niet de enige wapenfeiten van de titelverdediger. Mercedes komt namelijk met een compleet nieuwe, en zeer bijzondere, neus in Barcelona. Door deze grote aanpassing moest de neus van de auto vorige week een crashtest van de FIA ondergaan.

https://twitter.com/AlbertFabrega/status/862663313871835136

Het is niet de eerste keer dat Mercedes wijzigingen doorvoert aan de neus. De jongste variant van de WO8 overtreft alles wat betreft de complexiteit. De neus is opnieuw een stuk smaller geworden. Opvallend is de grote S-duct in de neus, zichtbaar onder het startnummer 77. 

De nieuwe neus en geleider moeten ervoor zorgen dat de stroming van de lucht naar de achterkant wordt verbeterd. De geleiders en verbeteringen aan de bodem moeten de luchtstroom aan de zijkanten verbeteren. Een gebied waarop concurrent Ferrari momenteel goed scoort.


Er is veel gesproken over de lange wielbasis van de W08. Het team van Mercedes zou hiervan af willen wijken, maar niets is minder waar. In Barcelona rijden Hamilton en Bottas met de lange versie van de WO8. Wel is er in de fabriek hard gewerkt aan het lichter maken van de WO8, met als gevolg dat de bolide liefst zes kilo lichter is. In Barcelona zit de WO8 maar net boven het minimumgewicht van 728 kilogram.Tenslotte krijgen Hamilton en Bottas vanaf vrijdag de beschikking over de Phase 2 motor waardoor ze langer op volle kracht kunnen rijden. Het betekent echter wel dat zowel de motor, de turbolader, de MGU-K en de MGU-H vervangen is. Een race eerder dan verwacht want eigenlijk stond deze update pas gepland voor Monaco om eventuele gridstraffen in de toekomst te voorkomen.Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen