Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes baart opzien met bizarre bolide tijdens eerste testdag in Bahrein

Het Mercedes-team heeft weer een bijzonder konijn uit de hoge hoed getoverd voorafgaand aan de tweede testweek. De nieuwe auto, de W13, werd voorzien van een grote update, met opvallende sidepods. Of beter gezegd: geen sidepods.

Elk Formule 1-team komt deze week met nieuwe updates voor de gloednieuwe bolide. Dit jaar zal de ontwikkeling van de wagens een erg grote rol gaan spelen, omdat de regels nieuw zijn en er dus nog veel terrein kan worden gewonnen tijdens een seizoen.

Geen sidepods bij Mercedes?!

Mercedes is een van de teams die met een grote update kwam aan het begin van de tweede testweek. Al in aanloop naar de testweek waren er veel geluiden in de paddock dat het wel eens een bijzondere update kon worden. Nog voordat de eerste testdag begon, verzamelden de auto's zich op de grid voor een groepsfoto en meteen viel de Mercedes W13 op. De wagen heeft namelijk hele bijzondere sidepods. Of eigenlijk: een gebrek aan sidepods. We zien op de plek waar de sidepods moeten zitten aan weerszijden van de bolide alleen een uitstekende 'flap', waar de achteruitkijkspiegel en wat vinnetjes op zijn gemonteerd. Daaronder is er voornamelijk leegte en daarachter een bijzondere, lange verticale inlet voor de luchtstromen richting de achterkant van de bolide! Wow! Verder zien we op de motorkap nieuwe 'vinnen' op de W13, die dienen ter koeling. Aanschouw de eerste foto's hieronder.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden