Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes beslist na GP Italië over eventuele teamorders in 2018

Maar liefst 87 punten heeft Valtteri Bottas minder verzameld dan Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton en daarom lijkt de titelkans van de Fin, voor 2018 betreft, vervlogen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Bottas zijn stalmaat net als in 2017 moeten ondersteunen in de jacht op het wereldkampioenschap, maar Mercedes-baas Toto Wolff wil vooralsnog geen onderscheid maken binnen het team.

De Oostenrijkse leider van de regerend viervoudig wereldkampioenen wil zijn coureurs vrij laten racen, al stelt Wolff dat er in de nabije toekomst wellicht in zal moeten worden gegrepen.

"Ik haat het om over een ‘tweede’ coureur te praten", laat Wolff tegenover Reuters zijn licht over de kwestie schijnen. "Het is tegen mijn natuur als racer in om onderscheid te maken en als team willen we zo neutraal mogelijk zijn. De mogelijkheid om teamorders uit te delen hebben we nog niet besproken en we zullen afwachten hoe de Italiaanse Grand Prix verloopt. Daarna moeten we eventueel in ogenschouw nemen of het beter is om de aandacht op één rijder vestigen. Op dit moment zijn we het onze rijders en de Formule 1 verschuldigd om ons niet te bemoeien met het wedstrijdverloop."

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract