Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes-bolide Hamilton onder de loep genomen door FIA na GP Saoedi-Arabië

Na afloop van het voor hem dramatisch verlopen Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië, is de auto van Lewis Hamilton door de FIA grondig geïnspecteerd.

Lewis Hamilton behaalde in Saoedi-Arabië een schamel puntje met zijn tiende plek. De Brit kende een zwaar tegenvallend weekend, waarin hij zich als zestiende kwalificeerde. De zevenvoudig kampioen maakte tijdens de Grand Prix op het stratencircuit in Djedda heel wat terrein goed, maar door onhandige pitstoptiming kon hij uiteindelijk niet verder komen dan P10.

Voorkant W13 geïnspecteerd

Na de race in Saoedi-Arabië werd zijn Mercedes-bolide door de FIA willekeurig geselecteerd voor een uitgebreidere controle, die bovenop alle standaard controles kwam die de mondiale autosportbond na een Grand Prix uitvoert. Sinds vorig jaar wordt er na elke race een willekeurige top tien finisher uitgekozen voor de inspectie. De W13 werd aan de voorkant uit elkaar gehaald en de FIA focuste zich op alle onderdelen die deel uitmaken van de voorwielophanging van Hamilton. Alle onderdelen die technisch FIA-kopstuk Jo Bauer en zijn collega's onder de loep namen, werden goedgekeurd en voldeden volgens hen dus helemaal aan de regels.

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China