Mercedes boos op Red Bull over beschuldiging

22 mrt. 2017 08:15 Redactie

Mercedes: 'Red Bull ziet spoken'


De verbale strijd tussen Mercedes en Red Bull is alweer losgebarsten nog voor het seizoen begonnen is. Vorig jaar was er met regelmaat de nodige spanning tussen beide teams. Onder andere de bemoeienis over de manier van racen van Max Verstappen zette kwaad bloed bij Red Bull.

Op haar beurt is Mercedes gepikeerd door de beschuldigingen van Red Bull dat de Duitsers mogelijk een trucje toepassen bij de motor. Red Bull verzocht de FIA om onderzoek te doen naar de kwalifcatiemodus van de Mercedes-motor. De Oostenrijkse renstal vermoed dat de Duitser olie inspuit bij de brandstof om zo meer vermogen te genereren.

De kwalificatiemode van de motor zorgde er de afgelopen jaren voor dat Hamilton en Rosberg pole na pole behaalde. In de laatste 12 minuten van de kwalificatie schroefde Mercedes het vermogen op met deze modus en won zo kostbare tienden van een seconde.

Volgens teambaas Toto Wolff ziet Red Bull spoken.

"Ze zien er spoken. We gebruiken al jaren deze engine map tijdens de kwalificatie. Dit geeft ons meer vermogen en dat is niets nieuws. Mogelijk dat er protesten volgen in Australië, maar we liggen er niet wakker van." liet Wolff aan Gazzetta dello Sport weten.

In reactie op de beschuldiging van Red Bull liet de FIA vorige week nogmaals weten dat het verboden is om olie toe te voegen aan de brandstof. Het is niet bekend of er iets onreglementairs bij Mercedes is geconstateerd, maar de waarschuwing van de autosportbond was duidelijk.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen