Mercedes-coureurs: 'Ferrari is sneller, Red Bull komt eraan'

15 apr. 2017 08:01 Redactie

Verschillen zijn klein bovenin, Mercedes voelt de hete adem


Na de eerste- en tweede vrije training op het Bahrain International Circuit zijn Lewis Hamilton en Valtteri Bottas er niet zo zeker van dat Mercedes dit weekend het snelste team is. Zowel Ferrari als Red Bull maakten een sterke indruk op de vrijdag en dat maakte dat de top zes heel dicht bij elkaar zat op de vrijdag.

Valtteri Bottas was dan ook onder de indruk van Red Bull, dat ineens vooraan opdook in de persoon van Daniel Ricciardo"Ferrari lijkt op dit moment net wat sneller en ook Red Bull oogt heel sterk. Het zat heel dicht bij elkaar vandaag", liet Bottas weten na afloop van de tweede training. "Het lijkt erop dat elk detail in de afstelling cruciaal kan zijn in de race zondag", voegde hij daar aan toe.

Ook teamgenoot Lewis Hamilton denkt dat Ferrari het team is dat de dienst gaat uitmaken in Bahrein. De Brit zag dat Ferrari vooral op de langere runs sterker was. "Ik denk dat we onze borst nat kunnen gaan maken zondag. De verschillen waren klein vandaag en Ferrari was een paar tienden sneller tijdens de lange runs.We moeten dus keihard werken om het gat te dichten", liet Hamilton optekenen.

Of Mercedes al het achterste van de tong heeft laten zien wordt vanmiddag tijdens de kwalificatie een stuk duidelijker. Bij de vijfde plek van Hamilton moet namelijk wel de kanttekening geplaatst worden dat hij zijn snelste run moest afbreken, omdat hij moest uitwijken voor Nico Hulkenberg.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein begint vanmiddag om 17:00 uur Nederlandse tijd en is live te volgen via ons liveblog.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen