Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes experimenteert met 2018 onderdelen tijdens GP Brazilië

Het Formule 1 team van Mercedes kan met een gerust hart aan de laatste twee races van 2017 beginnen. Lewis Hamilton is zeker van de wereldtitel bij de coureurs en Mercedes pakte de vierde titel op rij bij de constructeurs.

Doordat de Formule 1 regels voor 2018 nauwelijks veranderen kan Mercedes nieuwe onderdelen testen tijdens de laatste races van 2018. In Brazilië zullen de eerste nieuwe onderdelen dan ook op de bolides van Hamilton en Bottas te zien zijn. " Dit zijn de eerste twee mogelijkheden om te testen voorafgaand aan het nieuwe seizoen. We kunnen nieuwe en interessante concepten testen voor 2018."

Welke onderdelen of concepten er gebruikt gaan worden laat Mercedes in het midden. Het spreekt in haar nieuwsbrief over toepassingen die te risicovol waren om tijdens de titelstrijd in te zetten. Mercedes is niet het eerste team dat al aan het testen is voor 2018. Red Bull gebruikte de afgelopen twee races tijdens de vrije trainingen diverse nieuwe onderdelen om de werking hiervan te testen. In Brazilië volgt Force India dit voorbeeld ook.

Viaplay
x
Live reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen