Mercedes: 'Ferrari de duidelijke favoriet'

29 mei 2017 18:25 Redactie

Mercedes moet in de achtervolging


Voor het eerst in vier seizoenen moet Mercedes serieus in de achtervolging. Ferrari behaalde een 1-2 in Monaco en nam een flinke voorsprong in het WK. Lewis Hamilton kwam niet verder dan een zevende positie en zag zijn achterstand oplopen tot liefst 25 punten.

Sebastian Vettel bezorgde Ferrari de eerste overwinning in het Prinsendom van Monaco sinds 2001. De Duitser wist daarmee drie van de eerste zes races te winnen, evenveel als concurrent Mercedes als team. 

Mercedes-teambaas Toto Wolff spreekt van een terechte zege van zijn concurrent. "Ferrari verdiende de overwinning. Ze waren dit weekend het snelste."

"Mercedes is momenteel de grip kwijt, iets wat we eigenlijk het hele seizoen al zijn."

Na drie jaren van totale dominantie is er in 2017 eindelijk een spannende titelstrijd tussen twee teams. De komende races zijn waarschijnlijk in het voordeel van de Duitse renstal. Motorvermogen is belangrijk op de snelle circuits van Canada en Azerbeidzjan.

"We presteren wisselvallig dit seizoen en Ferrari is al vanaf de eerste race erg sterk. We moeten nu achtervolgen en dat is nieuw voor ons."

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen