Mercedes: 'Ferrari was vandaag gewoon sneller'

26 mrt. 2017 11:22 Redactie

Mercedes erkent dat het vandaag op waarde geklopt is


Het was even slikken voor Lewis Hamilton en Mercedes dat zij vandaag niet met de zege aan de haal gingen. Voor het eerst sinds 2014 won er geen Mercedes in Australië.

Mercedes-teambaas Toto Wolff was eerlijk en feliciteerde concurrent Ferrari. Het Duitse team had problemen met de bandenslijtage waardoor leider Hamilton al vroeg in de race naar binnen moest. Zijn eerste stop was tevens een cruciaal moment in de race.

Hamilton viel terug tot achter Verstappen. Inhalen is in Melbourne nagenoeg onmogelijk de Brit verloor kostbare seconden. Toen Vettel met zijn stop wel voor Verstappen op de baan kwam kon de Ferrari coureur een gat slaan.

"Ferrari was vandaag gewoon sneller."erkende teambaas Toto Wolff van Mercedes. "De temperatuur was in hun voordeel en wij hadden problemen met onze banden. Ze hebben het gewoon beter gedaan vandaag."

"Ferrari was erg sterk en Sebastian reed een dijk van een race." liet Wolff aan Sky Sports weten.

Het is voor het eerst in drie seizoenen dat Mercedes niet aan de leiding gaat in de WK stand bij de coureurs. Voor Ferrari was het liefst 1625 dagen geleden dat er een coureur in Italiaanse dienst aan de leiding van het WK ging.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen